„Metal” se vratio kući

13 avgust, 2013

„KOLUBARA METAL” NA PUTU PROMENA

Direktor Rudarskog basena „Kolubara” Milorad Grčić, zajedno sa saradnicima i rukovodstvom „Kolubara Metala” obišao je 3. jula ovo preduzeće i tom prilikom najavio dalje korake u vezi sa njegovim vraćanjem pod okrilje svog osnivača.

Prilikom obilaska pogona gosti su imali priliku da se na licu mesta još jednom uvere u visok stepen spremnosti „Metala” da izvrši i najkompleksnije poslove u vezi sa održavanjem rudarske opreme, koji su jedan od osnovnih uslova uspešne i nesmetane proizvodnje uglja na kopovima.

Doskora izdvojeno preduzeće imaće u okviru privrednog društva status ogranka. Održavanje rudarske opreme, za koje je „Metal” osposobljen i tehnički i kadrovski, uslov uspešne proizvodnje na kopovima

Nakon što je izrazio zadovoljstvo što je upriličena radna poseta, direktor Grčić najavio je da očekuje da će, u narednih nekoliko nedelja, postupak pripajanja, otpočet pre samo nekoliko meseci, biti i formalno završen.

Od cilja nas deli samo još nekoliko koraka. Jedan od najvažnijih je da „Kolubara Metal” bude proglašena za ogranak Rudarskog basena „Kolubara”. Želim još jednom da istaknem da smo i danas, kao i prilikom naših ranijih poseta, konstatovali visok nivo kadrovske i tehničke opremljenosti fabrike. Brojne analize stanja definitivno su pokazale da je „Metal” bio i ponovo mora da bude srce rudarskog basena, bez koga on vrlo teško može da funkcioniše. Zadovoljstvo nam je što smo doprineli tome da „Metal” bude vraćen u sistem „Kolubare”, čime će biti obezbeđena stabilnost i kontinuitet proizvodnje uglja i električne energije u Srbiji – rekao je Grčić.

Prilikom obilaska fabrike, direktor „Kolubara Metala” mr Dragan Jovanović zahvalio se rukovodstvu „Kolubare” na poseti i na prilici da, jedna od najboljih metalskih firmi u Srbiji, još jednom predstavi svoje kapacitete i mogućnosti.

– Ogranak „Metal” ima sve predispozicije da bude okosnica proizvodnje u rudarskom basenu. Čast nam je da ugostimo ljude koji su najzaslužniji za to što smo se vratili kući, u „Kolubaru” i što ćemo nastaviti da funkcionišemo zajedno kao i pre izdvajanja, što će se sigurno pozitivno odraziti na proizvodne rezultate – istakao je Jovanović.

Direktor Jovanović je dodao i da će „Metal” u RB „Kolubaru” biti integrisan zajedno sa svim svojim radnicima, kao i da će oko 200 radnika koji trenutno imaju ugovore na određeno vreme, ovog meseca potpisati rešenja kojima stupaju u stalni radni odnos.

A. Pavlović

Dobili status ogranka

Upravni odbor „Elektroprivrede Srbije”, na sednici održanoj 17. jula, usvojio je odluke o statusnoj promeni i odobrio nacrt ugovora o pripajanju Privrednog društva „Kolubara-Metal” Privrednom društvu Rudarski basen „Kolubara”, a istovremeno su donete odluke o izmenama i dopunama Odluke o osnivanju RB „Kolubara” i o obrazovanju Ogranka „Kolubara Metal”.

Naslovi

Kursna Lista NBS

Vreme

 

Svetsko a naše

Djavolja Varos