Doneta je odluka o odobrenju pozajmice za firmu „Kolubara-Usluge”. Zajmodavac je JP EPS, pozajmica vrednosti 200 miliona, a ova novčana sredstva su neophodna da se „Usluge” stabilizuju, da preduzeće može da opstane, kao i da se poslovanje stabilizuje i unapredi – rekli su danas Milorad Grčić, direktor Rudarskog basena „Kolubara” i Milan Đorđević, predsednik Sindikata radnika „Elektroprivrede Srbije”.

U obraćanju predstavnicima medija, Grčić se zahvalio radnicima „Usluga” koji od poslodavca potražuju 1,5 platu na strpljenju i razumevanju i istakao da je ispunjeno ono za šta su se zajednički zalagali predstavnici menadžmenta i sindikalnih organizacija.

-Sa ovom pozajmicom, ulaskom i početkom poslova „Usluga” u Stakleniku koji je u vlasništvu „Kolubare” odnosno EPS-a, raskidanjem ugovora sa servisom „Pavlović”, i još nekim potezima koji će povećati obim posla i angažovanje „Usluga” unutar „Kolubare” i EPS-a stvaraju se uslovi da se ova pozajmica i vrati – istakao je direktor „Kolubare”.

Milan Đorđević, predsednik Sindikata EPS-a zahvalio se svim zaposlenima koji su u periodu koji je bio veoma mučan pokazali razumevanje i strpljivo čekali na rešenje problema.

Đorđević je istakao da će EPS i RB „Kolubara” imati pravo kontrole nad sredstvima pozajmice, kako novac ne bi bio nenamenski potrošen.

-Problema u „Uslugama” ima mnogo i ovim nisu rešeni svi problemi firme.  Tek predstoji težak period, kao i reorganizacija preduzeća. Rukovodstvo „Usluga” moraće  redovno da informiše zajmodavca o načinu trošenja novca. Nama je interes da sačuvamo „Usluge”. Radnicima poručujem da će posla za njih biti i da će primati zarade. Kada je reč o onima koji su dobili nezaslužena povećanja koeficijenata, svi će biti će biti vraćeni na osnovne koeficijenta i  imaćemo pravičnu sistematizaciju - rekao je Đorđević i naglasio da predstavnici sindikata zajedno sa direktorom rade na ideji da se pokuša konsolidacija tri preduzeća koja su pod okriljem Agencije za privatizaciju. Reč je o firmama „Kolubara-Usluge”, „Kolubara-Građevinar” i „Kolubara-Ugostiteljstvo”, a ideja je da se „izvuku” iz procesa privatizacije i da se stvori jedno uslužno preduzeće koje bi radilo za potrebe „Kolubare”.