U sedmoj nedelji realizovanja projekta ispumpavanja vode iz površinskog kopa „Tamnava-Zapadno polje” nije bilo poziva, žalbi i prijava zainteresovnih strana po bilo kom osnovu. Redovno se vrši ažuriranje, kontrola i nadzor aktivnosti ispumpavanja.

Tokom prethodne nedelje, usled značajnog povlačenja vode ka sredini eksploatacionog polja kopa „Tamnava-Zapad”, došlo je do pojave revira, u kojima je zaostala voda koja je izgubila vezu sa glavnim vodenim ogledalom. Ovim su se stekli uslovi za početak izlovljavanja riblje mlađi.

Na teren su izlazile stručne ekipe firme „Ekoribarstvo” iz Valjeva, koje su izvršile uvid u situaciju. Još uvek se čeka početak aktivnosti izlovljavanja ribe i čeka se dolazak specijalizovane ustanove „Ribnjačarstvo” iz Sremske Kamenice. Svi raspoloživi resursi RB „Kolubara” su stavljeni u svrhu očuvanja postojećeg ribljeg fonda.

U cilju redovnog informisanja zainteresovane javnosti, stručnjaci Sektora za zaštitu i unapređenje životne sredine uradili su izveštaje o kvalitetu vode, o nadzoru flore i faune i o nadzoru šumarstva.