Na montažnom placu površinskog kopa „Tamnava-Zapadno polje” Rudarskog basena „Kolubara”, u Kaleniću, montiran je radni točak rotornog bagera, težak 22 tone i prečnika devet metara, koji je proizveden u halama „Metala”.

Ovim je završena izrada čelične konstrukcije bagera, teške oko 1.260 tona, koju su izveli stručnjaci  „Metala” kao glavni podizvođači nemačke firme „Thyssen Krupp”. Prema rečima Gorana Kojovića, šefa operative „Metala” do sada je montirano 95 odsto čelične konstrukcije i elektroopreme.

Kada radovi budu okončani, ukupna težina bagera će iznositi 1.650 tona i ova rudarska mašina će raditi na otkopavanju međuslojne jalovine na kopu „Tamnava-Zapadno polje”. Vrednost poslova na izradi i montaži rotornog bagera iznosi 18,7 miliona evra,a ova investicija finansira se sopstvenim sredstvima  „Elektroprivrede Srbije”. Nova proizvodna oprema na kolubarskim ugljenokopima u mnogome će povećati stepen stabilnosti i kontinuiteta proizvodnje lignita u RB „Kolubara”, što znači i sigurnost kontinuirane proizvodnje električne energije u Srbiji.