Direktor Rudarskog basena „Kolubara” Milorad Grčić dobitnik je „Zelenog oskara” (ECO EXPO statua) za uspešno sprovođenje programa „Zeleni projekat“ u homogenizaciji uglja u Rudarskom basenu „Kolubara”.

Direktor Grčić  jedan je od 11 dobitnika priznanja koja su uručena na svečanom otvaranju ECO EXPO – međunarodnog sajma ekologije u Beogradu. Tradicionalni, četvrti po redu, Sajam ekologije u organizaciji Privredne komore Zelene Srbije, već godinama okuplja stručnjake, institucije i kompanije iz zemlje, regiona i sveta koji su se istakli svojim radom i zalaganjem u oblasti energetike, upravljanja otpadom, zelene gradnje i zaštite životne sredine.

Dvodnevnu manifestaciju svečano je otvorila prof. dr Zorana Mihajilović, ministar energetike, razvoja i zaštite zivotne  sredine, koja je ovom prilikom istakla posvećenost ministarstva u oblasti zaštite životne sredine.  Ovom prilikom ona je najavila ulaganja od 10 milijardi evra u ovoj oblasti u Srbiji u narednih deset godina.

Na ovogodišnjem sajmu predstaviće se oko 30 izlagača iz zemlje i inostranstva. Izazovi evropskih integracija, održivi razvoj i prirodni resursi, energetska efikasnost i obnovljivi izvori energije, neki su od tema na panel diskusijama najprestižnijeg sajma ovog tipa u regionu.