Prvu modernizovanu benzinsku stanicu za vozila i mehanizaciju Pogona „Pomoćna mehanizacija” na teritoriji tamnavskih kopova otvorio je danas Milorad Grčić, direktor Rudarskog basena „Kolubara”, koji je istakao da je cilj ovog projekta maksimalna kontrola korišćenja derivata i smanjenje prostora za potencijalne manipulacije.

– Otvaranje ove automatske benzinske stanice, koja je na najmodernijem evropskom nivou, obezbediće maksimalnu kontrolu putem duple evidencije. Do kraja 2014. ili početkom 2015. godine, očekujemo završetak radova na automatskoj benzinskoj stanici u Baroševcu. Bez obzira što su naši  napori tokom godinu i po dana dali visoko efektivne rezultate, sve planirano sprovešćemo do kraja – istakao je Grčić.

Sam princip rada prisutnima je objasnio upravnik „Pomoćne mehanizacije” Miroslav Čantrak koji je naglasio da se putem kartica isključuje svaka mogućnost malverzacija jer se prati „put” goriva. Najmoderniji softver precizno omogućava praćenje svih derivata od ulaza do izlaza. Rekao je i da će sa ovom, savremenom pumpom „Pomoćna mehanizacija” još efikasnije pružati svoje usluge korisnicima.