Deca radnika Rudarskog basena „Kolubara”, čiji su roditelji izgubili život na radnom mestu, potpisali su danas ugovore o zaposlenju u „Kolubari”. Na taj način rešen je dugo odlagan problem zapošljavanja petnaestoro mladih ljudi, koji su izgubili najbliže, s obzirom da su neki od njih čekali na posao više od decenije.
Direktor „Kolubare” Milorad Grčić se zahvalio na razumevanju naslednicima zaposlenih u RB „Kolubara” koji su izgubili život doprinoseći dobrobiti kompanije. On se, ovom prilikom, kritički osvrnuo na nerazumevanje bivših rukovodstava, koji ovaj problem nisu blagovremeno rešili, izražavajući uverenje da se ubuduće ovakvi propusti neće dešavati.
-Današnji događaj je realizovan uz pomoć Sindikata „Kolubare” i Sindikata radnika EPS-a i verujem da je značajno skrenuti pažnju na pitanje statusa dece poginulih radnika koji postoji od 1996. godine. Potpisivanjem ugovora rešen je mali deo problema. Nemoguće je otkloniti posledice tragedije koja je zadesila njihove porodice, ali na ovaj način pokazujemo da brinemo o svim radnicima i porodicama čiji članovi izgube živote ili pretrpe posledice radeći u „Kolubari”.
Predsednik Sindikata „Kolubare” Miodrag Ranković je rekao da je potpisivanje ugovora značajan događaj, jer se na taj način ublažava tragedija ovih mladih ljudi, koji postaju deo „Kolubare” kao što su bili njihovi najmiliji.
Predsednik Sindikata EPS-a Milan Đorđević je podsetio da postoji veliki broj dece čiji su roditelji umrli usled posledica profesionalnih oboljenja ili teških uslova rada. On je pohvalio menadžment „Kolubare” koje je prepoznao značaj ovog problema i izrazio uverenje da će on biti rešen do kraja.