Milorad Grčić, direktor Rudarskog basena „Kolubara” i Mihailo Petrović, zamenik direktora „Kolubare”, obišli su sa Goranom Milovanovićem, zamenikom predsednika Opštine Lajkovac, naselja Skobalj i Jabučje.
Prema rečima Milorada Grčića, RB „Kolubara” ima zakonsku i moralnu obavezu da svake godine, iz investicionog plana izdvoji sredstva za rešavanje problema građana naselja čiji život ugrožava razvoj površinskih kopova.
-Ovde govorimo o problemu nedostatka pijaće vode, a danas možemo istaći da će građani Skobalja i Jabučja vodu dobiti pre leta - rekao je Grčić.
Direktor „Kolubare” rekao je da je put do Skobalja skoro završen, da je urađen deo vodovodne mreže koja će uskoro biti priključena, a da je u planu i produženje vodovodne mreže za 30-ak domaćinstava u kojima žive romske porodice.
Govoreći o investicionim planovima u naselju Jabučje, Grčić je istakao da u centru sela postoji bunar velikog kapaciteta.
- Neophodno je investirati i završiti postrojenje za prečišćavanje vode. Mi smo predvideli sredstva od 10 miliona dinara u investicionom planu i očekujemo da tokom leta ceo posao biti urađen. To znači da će devet objekata od vitalnog značaja, stara i nova škola, crkva, kapela i drugi dobiti vodu. Do kraja godine, u planu je ispitivanje kapaciteta ovog bunara, verovatno ćemo odavde moći da koristimo vodu za produženje vodovodne mreže za Donji kraj, deo Jabučja – rekao je Grčić i naglasio da je obaveza „Kolubare” da obezbedi kvalitetan život građanima naselja koja su u planu za iseljavanje za potrebe proširivanja površinskih kopova.