Direktor Rudarskog basena „Kolubara” Milorad Grčić bio je, 27. februara,  u radnoj poseti Opštini Aranđelovac, gde je na sastanku sa Bojanom Radovićem, predsednikom opštine, razgovarao o dugoročnoj saradnji vodećeg proizvođača uglja sa ovom lokalnom samoupravom.

U RB „Kolubara” i izdvojenim preduzećima iz sistema EPS-a u Lazarevcu zaposleno je oko 750 radnika sa područja aranđelovačke opštine, što je bitan segment dobre saradnje rudarskog basena i ove opštine.

Na sastanku se govorilo o važnosti prebacivanja 1.470 radnika koji su preko firme „Kolubara-Usluge” angažovani u procesu proizvodnje u „Kolubari” u sistem RB „Kolubara” i EPS-a  i tehničkoj podršci rudarskog basena u rešavanju problema vodosnabdevanja u opštini Aranđelovac..

Milorad Grčić, direktor „Kolubare”, naglasio je da će, shodno mogućnostima i objektivnim okolnostima, najveće privredno društvo u sastavu EPS-a nastaviti da pomaže aranđelovačku opštinu.

Izražavajući zadovoljstvo što je do ovog susreta došlo, s obzirom na značaj „Kolubare” za elektroenergetsku bezebednost sistema i razvoj privrede Srbije, Bojan Radović, predsednik aranđelovačke opštine, rekao je:

– Drago mi je što smo dobili dobru vest da će 64 naša sugrađanina, koji preko firme „Kolubara-Usluge” rade u procesu proizvodnje uglja, postati radnici „Kolubare”, što će biti primljeni u stalni radni odnos, čime će im biti osigurana stabilna egzistencija.