Milorad Grčić, direktor Rudarskog basena „Kolubara”, primio je, danas u direkciji kompanije, petnaestoro dece, kojima je neko od roditelja izgubio život na radnom mestu kao zaposleni rudarskog basena.

Nakon prikupljanja i provere dokumentacije od strane socijalnih radnika RB „Kolubara”, problem zapošljavanja za ovih 15, koji su definisani kao prvi prioritet, biće rešen početkom februara.

Ovom prilikom, Milorad Grčić se u ime sadašnjeg rukovodstva i svih bivših direktora, izvinio porodicama i naslednicima zaposlenih u RB „Kolubara”, koji su život izgubili doprinoseći dobrobiti „Kolubare” a do sada nije urađeno ništa po pitanju njihovog zaposlenja i finansijskog obezbeđenja.

Sastanku i razgovoru pored Milorada Grčića, prisustvovali su i Bojan Stević, zamenik predsednika Gradske opštine Lazarevac i Goran Perišić, rukovodilac kabineta direktora RB „Kolubara”.

Među petnaestoro koji su prisustvovali prijemu su osobe oba pola, jedanaestoro su sa teritorije opštine Lazarevac, dvoje iz opštine Ub i po jedan iz opština Lajkovac i Aranđelovac.