Rudarski basen „Kolubara”, kompanija sa visokim nivoom društveno-socijalne odgovornosti, i tokom 2014. godine, u skladu sa mogućnostima, nastaviće da pomaže socijalno ugrožene kategorije stanovništva - poruka je današnje konferencije za novinare, održane u Gradskoj opštini Lazarevac, povodom sumiranja rezultata rada opštinskog Saveta za socijalnu zaštitu.

Oko pet miliona dinara sakupljenih na donatorskoj večeri, koja je, u organizaciji RB „Kolubara”, održana početkom novembra, namenjeno je ovom savetu.

– Pre odluke o donatorskoj večeri, rukovodstvo „Kolubare” je procenilo da je Savet za socijalnu zaštitu GO Lazarevac kvalitetna komisija, da su ljudi koji je čine savesni, stručni i predani poslu – rekao je Milorad Grčić, direktor „Kolubare”, na čiju je inicijativu, prvi put u istoriji RB „Kolubara”, donatorsko veče i organizovano i istakao da će ova humanitarna akcija biti nastavljena i narednih godina.

Bojan Stević, zamenik predsednika GO Lazarevac, istakao je da će raspodela sredstava sakupljenih tokom donatorske večeri biti javna i transparentna.

Predsednica Saveta za socijalnu zaštitu Gradske opštine Lazarevac Cvetka Belić je naglasila da je postignut dogovor da će Savet u punom sastavu i predstavnici „Kolubare” zajedno doneti odluku kako će sredstva biti utrošena.