Rudarski basen „Kolubara“ ispunio je tokom noći između 24. i 25. decembra godišnji plan proizvodnje, iskopavši na svoja četiri površinska kopa ukupno oko 29.971.000 tona lignita – rečeno je na novogodišnjem prijemu održanom danas u lazarevačkom Centru za kulturu, koji je menadzment ovog privrednog društva organizovao za saradnike i predstavnike lokalih institucija.

Direktor Milorad Grčić ovom prilikom posebno se zahvalio na zalaganju zaposlenima u direktnoj proizvodnji, kojiu vrlo teškim uslovima uspevaju da ostvare, pa čak i premaše planirane bilanse.

– „Kolubara“ je ove godine, uprkos mnogim izazovima, zabeležilapozitivno poslovanje, ostvarila planove i postignla nekoliko rekorda u proizvodnji. Takođe, trasirali smo put za velike investicije koje će omogućiti da i u budućnosti budemo u poziciji da proizvodimo dovoljno uglja za snabdevanje termoelektrana u našoj zemlji – naveo je Grčić i podsetio da je jedan od najvećih uspeha ove godine povratak „Metala“ u sistem „Elektroprivrede Srbije“.

Predsednik Sindikata RB „Kolubara“ Miodrag Ranković je, čestitajući svim zaposlenima na postignutim rezultatima,  rekao:

– Sindikat će se u budućnosti, kao i do sada, iz sve snage boriti za prava radnika. Želim vam srećne predstojeće praznike i nadam se da će naredna godina  biti još uspešnija od prethodne.