Prvi eko skup sa panel diskusijom na temu „Zaštita i unapređenje životne sredine u JP EPS” održan je danas u Direkciji Rudarskog basena „Kolubara”, najvećeg privrednog društva EPS-a.

Stručnom skupu prisustvovali su predstavnici Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine, Privredne komore Srbije, Privredne komore Beograda i Sektora za zaštitu životne sredine EPS-ove direkcije i svih privrednih društava.

U ime domaćina, RB „Kolubara” goste je pozdravio Milorad Grčić, direktor privrednog društva, koji je istakao značaj zaštite životne sredine i unapređenje rada u ovoj oblasti.

Gordana Mišev, koja se obratila u ime resornog ministarstva, govorila je o brojnim aktivnostima na poboljšanju zaštite životne sredine i istakla podršku ministarstva naporima EPS-a i privrednih društava da se napreduje u ovoj sferi poslovanja.

Cilj skupa je informisanje o aktivnostima iz oblasti zaštite životne sredine koje su realizovane tokom 2013. godine i planovi za 2014. godinu. Istaknuta je ideja da ovakva okupljanja predstavnika sektora za zaštitu životne sredine svih privrednih društava u EPS-u postanu tradicionalna, zbog velikog značaja razmene iskustava i saznanja sa ciljem daljeg razvoja upravljanja sistemom zaštite životne sredine.