„Kolubara-Metal“, jedna od metalskih firmi sa najdužom tradicijom na našem tržištu, ali i u regionu, obeležila je juce značajan jubilej - šezdeset godina poslovanja. Svečanost, na kojoj su predstavljene kratka prezentacija o višedecenijskom razvoju preduzeća i monografija izrađena ovim povodom, protekla je u znaku nedavno potpisanog ugovora kojim se „Metal“ vraća pod okrilje svog osnivača i najznačajnijeg partnera - Rudarskog basena „Kolubara“.

Na početku proslave, okupljene predstavnike nekoliko ministarstava, rukovodstva „Elektroprivrede Srbije“,„Kolubare“, sindikata, lokalne samouprave i brojnih poslovnih partnera, pozdravio je direktor „Metala“ Dragan Jovanović:

- Čestitam jubilej bivšim i sadašnjim radicima i  nadam se da ćemo u budućnosti imati priliku da opravdamo ukazano poverenje i još efikasnije iskoristimo sve potencijale kojima raspolažemo.

Državni sekretar Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine Dejan Popović čestitajući jubilej zaposlenima istakao je:

- Drago mi je što se obeležavanje ovog datuma poklopilo sa uspešnim završetkom akcije na kojoj smo mesecima radili udruženim snagama, a to je vraćanje „Metala“ tamo gde mu je oduvek i bilo mesto – u sistem „Elektroprivrede Srbije“.

Okupljene je, u ime EPS-a, pozdravio i predsednik Upravnog odbora Aca Marković.

- Želim da istaknem ulogu sindikata „Metala“, „Kolubare“ i „Elektroprivrede“ koji su dali poseban doprinos procesu povratka „Metala“ pod okrilje svog osnivača. Ta odluka dugoročno će povećati sigurnost proizvodnje kolubarskih kopova, od koje zavisi proizvodnja struje u čitavoj zemlji – rekao je Marković.

Direktor Rudarskog basena „Kolubara“ Milorad Grčić, kome, kako su istakli predstavnici menadzmenta i sindikata, „Metal“ duguje posebnu zahvalnost za pomoć u proteklom peridu, rekao je:

- Drago mi je što smo uspeli da omogućimo da jedno ovako tehnički opremljeno i kadrovski jako preduzeće bude sačuvano. Taj potez osigurao je egzistenciju za preko 2.700 zaposlenih, ali i obezbedio „Kolubari“ i EPS-u stabilnog i pouzdanog partnera u budućnosti.