Juče je prikupljeno nešto više od 4,6 miliona dinara tokom dobrotvorne večere koja je održana, na inicijativu menadžmenta Rudarskog basena „Kolubara”, na čelu sa direktorom Miloradom Grčićem. Sredstva su donirana Savetu za socijalnu zaštitu Gradske opštine Lazarevac, instutuciji koja će transparentno i po prioriterima raspoređivati finansijka sredstva. Prikupljeni iznos nije konačan, brojne firme čiji predstavnici nisu prisustvovali dobrotvornoj večeri najavili su da će narednih dana uplatiti donacije.

Prvi put u istoriji RB „Kolubara” organizovano je donatorsko veče, sa ciljem da okupi što veći broj poslovnih partnera koji bi novčanim sredstvima pomogli socijalno ugrožene grupe i pojedince sa teritorije opštine Lazarevac.

Obraćajući se gostima, u ime domaćina, direktor Milorad Grčić je istakao:

– Po prvi put, u istoriji naše kompanije, mi smo organizovali ovakvu humanitarnu manifestaciju. Ideja nam je da, kao privredno društvo poznato po visokom nivou društveno socijalne odgovornosti, u saradnji sa poslovnim partnerima, pomognemo što što većem broju socijalno ugroženih grupa i pojedinaca. Mi u skladu sa mogućnostima pomažemo socijalno najugroženije grupe i pojednice, kroz donacije u novcu, uglju, ogrevu, ali svi zajedno možemo da učinimo mnogo više.

S obzirom da je „Kolubara” jedna od najvećih kompanija u Srbiji i sarađuje sa velikim brojem firmi, pokrenuta je inicijativa da se organizuje donatorsko veče i da prikupimo što veću količinu novčanih sredstava – rekao je direktor Grčić i zahvalio se svima koji su pomogli.

Ovom prilikom direktor Grčić je, kako je ranije najavio, novčanu nagradu od 70.000 dinara koju je dobio uz Vidovdansku nagradu GO Lazarevac uručio Zvonku Mladenoviću, direktoru Dnevnog centra za decu ometenu u razvoju u Lazarevcu.

Ispred Saveta za socijalnu zaštitu GO Lazarevac obratila se predsednica Cvetka Belić,  koja je istakla zahvalnost na prikupljenim novčanim sredstvima i pozdravila inicijativu iz RB „Kolubara” da se po prvi put organizuje humanitarni skup ovakvog tipa.