Glavni  i odgovorni urednik lista „Kolubara“, doc. Dr Milorad Đoković, nagrađen je na 18. Internacionalnom festivalu reportaže i medija INTERFER, koja je održana od 18. do 21. oktobra u Apatinu.

U kategoriji novinske reportaže, Đoković je osvojio diplomu “Zlatna Nika” za reportažu „Dirigenti danonoćno osluškuju kopove“, koja je objavljena u listu „Kolubara“, gde se opisuje posao žena – dispečarki od kojih zavise životi rudara i sigurnost moćnih rudarskih mašina.

U kategoriji Novinske reportaže prvo mesto i statuu “Zlatna Nika” osvojio je Zoran Šaponjić iz „Kurira“, drugo mesto Marko Petković iz Tanjuga, a treće Momčilo Petrović iz „Blica“.

Ugledna priznanja za reportažu, „kraljicu novinarstva“, u pet žanrova, dodeljena su u konkurenciji 182 reportaže iz zemlje i inostranstva.

Gran-pri festivala i statua boginje pobede Nike pripala je Sanji Dragićević Babić iz RTS za tv reportažu „Majka hrabrost – život za Nikolu“.

Vrednost i odabir prispelih radova ocenjivao je žiri u sastavu Tamara Popov, tv reditelj, Branislava Džunov, tv kritičar, Pero Zubac, pesnik, Dragan Jerković, novinar i Nino Kusturica, akademski slikar.

Milorad Đoković je dobitnik više novinarskih priznanja, među kojima i nagrade za seriju objavljenih reportaža u dnevnim novinama, laureat je nagrade UNS-a, Tanjuga, Odbora za istinu o Kosovui dr.