Komentarišući hapšenja, na pitanje da li ona štete ugledu EPS-a, i „Kolubare“, prof.dr Zorana Mihajlović, ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine, u razgovoru za list „Kolubara“ je rekla:

- O ugledu je trebalo da razmišljaju upravo oni koji su dozvolili da milioni evra završe u džepovima njihovih sumnjivih poslovnih partnera. Nažalost, „Kolubara“ nije usamljen slučaj, jer je Srbija puna državnih firmi u kojima se nedomaćinski poslovalo. Procesuiranje onih koji su nezakonito radili i povratak velikih privrednih sistema u zakonske okvire poslovanja biće, po mom mišljenju, najbolji način da povratimo njihov poljuljani ugled.

Na pitanje da li odgovornost treba da snose vladini zvaničnici i poslovodne strukture iz tog vremena, ministarka je odgovorila:

- Nemam nikakvu dilemu da bi odgovornost trebalo da snose svi koji su umešani u malverzacije u „Kolubari“ ili su za to znali, ali nisu ništa uradili da spreče otimačinu. U ovom i svakom drugom slučaju, kad je u pitanju otimanje novca građana Srbije, ne sme da bude zaštićenih, ma kojoj stranci oni pripadali, ko god da ih je na ta mesta postavio. Više se ne sme dogoditi da o novcu građana Srbije odlučuju ljudi koji državne funkcije zloupotrebljavaju zarad lične koristi.

Osvrćući se na Strategiju razvoja energetike Srbije do 2030. godine, ministarka je naglasila:

- Ne sme se desiti situacija kao sa TE „Kolubara B“ koja je prema planovima trebalo da bude završena do 2007. godine, a da njena izgradnja još uvek nije okončana. Ne smemo dopustiti ni raskorak između izgradnje novih elektrana, kao što je to bio slučaj deceniju unazad – naglasila je prof. dr Zorana Mihajlović u obraćanju čitaocima lista „Kolubara“.