Ukupan finansijski rezultat poslovanja Rudarskog basena „Kolubara“ za period od 1. januara do 30. juna ove godine pozitivan je, a ostvarena dobit iznosi oko 1,5 milijardi dinara, navedeno je u Izveštaju o poslovanju usvojenom danas na 56. Sednici Skupštine ovog privrednog društva.Nakon korekcije ukupnog finansijskog rezultata poreskim rashodom i odloženim poreskim prihodom, neto ukupan finansijski rezultat za pomenuti period iznosi oko 1,3 milijardi dinara. Ostvarenje za prvih šest meseci 2013. znatno je bolje nego u istom periodu prošle godine. Ukupni prihodi iznose oko 21,9 milijardi dinara, što je za oko 9,7 odsto više od plana, dok proknjiženi rashodi iznose oko 20,4 milijarde, što je za 8,8 odsto manje nego što je bilo predviđeno.

U Izveštaju je navedeno i da je na Površinskim kopovima, zaključno sa 30. junom, ove godine ukupno proizvedeno više od 14 miliona tona uglja, što je za oko 4,2 odsto više od plana. Od toga, oko 6,5 tona proizvedeno je na „Tamnava-Zapadnom polju“, skoro 18 odsto više nego što je predviđeno za ovaj perid. Dobri proizvodni rezultati zabeleženi su i na Polju „D“, na kome je plan premašen za oko 24 odsto.

Na sednici Supštine, pored Izveštaja, usvojene su i Odluka o dodeli parcela na lokaciji „Rasadnik“ ranijim sopstvenicima eksproprisanih nepokretnosti iz Zeoka, kao i Odluka o isplati naknade za nestandardne nadzemne objekte na starom groblju u Baroševcu.