Rudarski basen „Kolubara”, juče su posetili pomoćnici ministra energetike, razvoja i zaštite životne sredine Hranislav Stojković i Mirko Grubišić iz sekora za planiranje i upravljanje i zaštite životne sredine.

Tokom radne posete predstavnici resornog ministarstva, razgovarali su sa  menadžmentom RB „Kolubara” na čelu sa direktorom Miloradom Grčićem. Tokom razgovora, još jednom je istaknut značaj RB „Kolubara“ za srpsku elektroprivredu i energetski sistem države.

Ovom prilikom predstavnici ministarstva obišli su površinske kopove RB „Kolubara“; najvećeg proizvođača uglja u Srbiji.

Na površinskom kopu Polje „D” u Medoševcu pomoćnici ministra su sa direktorom ovog kopa Radenkom Nedeljkovićem i dr Slobodanom Radosavljevićem, rukovodiocem Sektora zaštite životne sredine RB „Kolubara“, definisali proizvodne probleme i odredili prioritete zaštite životne sredine.

Kako su ovom prilikom istakli, posebna pažnja u narednom periodu biće posvećena rešavanju problema otpadnih voda, unapređenju sistema upravljanja otpadom i preduzimanju mera za zaustavljanje zagađenja i dalje degradacije životne sredine. Dogovorena je intenzivnija saradnja i podrška Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine naporima menadžmenta RB „Kolubara“ za unapređenje zaštite životne sredine.