Miloradu Grčiću, direktoru Rudarskog basena „Kolubara“, danas je dodeljena Vidovdanska nagrada Gradske opštine Lazarevac.

Po jednoglasnoj odluci Komisije za dodelu javnih priznanja, tradicionalna nagrada GO Lazarevac ove godine pripala je Miloradu Grčiću, direktoru „Kolubare“, koji je svojim zalaganjem, kako na nivou „Elektroprivrede Srbije“, tako i u Vladi Republike Srbije, dao veliki doprinos za integraciju „Kolubara Metala“ u Rudarski basen „Kolubara“, čime će biti postignuta sigurnost i kontinuitet u proizvodnji lignita i energetskoj stabilnosti Srbije.

Dragan Alimpijević, predsednik GO Lazarevac, na svečanoj sednici Skupštine GO Lazarevac posvećenoj Vidovdanu, Danu opštine, uručio je Vidovdansku nagradu Miloradu Grčiću, koji je, zahvaljujući se na ukazanoj časti, istakao:

-Razlog koji je naveden u obrazloženju da, danas, na možda najsvetiji srpski praznik, Vidovdan budem počastvovan ovom nagradom, jeste privredne prirode, privrednog karaktera i to je ponovna integracija i vraćanje u Rudarski basen „Kolubara“ nepravedno izdvojenog preduzeća „Kolubara Metala“ gde je zaposleno 2.770 radnika, najviše iz opštine Lazarevac, ali i iz opština Aranđelovac, Ub, Lajkovac, Obrenovac itd. To jeste jedinstven primer u Srbiji, jedina forma te vrste koja je uspešno završena i na ovaj način obezbeđena je egzistencija ne samo za 2.770 zaposlenih i skoro osam hiljada ljudi, članova njihovih porodica, već je obezbeđen i opstanak RB „Kolubara“, oslonca srpske energetske bezbednosti. Ovo priznanje obavezuje da rad mora biti još ozbiljniji, i pored dosadašnjih pozitivnih efekata, moram pokušati da se odužim onima koji su mi ukazali ovakvu čast  - rekao je Grčić.

Materijalnog dela nagrade direktor RB „Kolubara“ odrekao se u korist lazarevačkog Dnevnog boravka za decu ometenu u razvoju.