Sinoć je na Zlatiboru otvoreno Međunarodno savetovanje „Energetika 2013”. Danas su počela predavanja, a u okviru programa Milorad Grčić, direktor Rudarskog basena „Kolubara” održao je izlaganje na temu „RB Kolubara – juče, danas, sutra”, u kome je govorio o planovima za poslovanje najvećeg proizvođača uglja u zemlji.

Ovom prilikom u obraćanju medijima, direktor Grčić je istakao:

– Strategija razvoja RB „Kolubara” koju smo definisali na početku preuzimanja mandata prosle godine zavisi od samog osnaživanja rudarske struke koja je zadnjih nekoliko godina neopravdano zanemarivana. Sa naše strane mi osnažujemo struku i radimo na modernizaciji procesa rada i transferu znanja u firmi. Sve inovacije koje smo uveli daju rezultate i to su primeri dobre prakse koju ćemo prezentovati na ovom stručnom skupu.

Svojim prisustvom ovde dajemo podršku događaju i samom sektoru energetike čiji smo vazan oslonac, ali istovremeno naše kolege iz sektora podsećamo na značaj RB „Kolubara” na nacionalnom nivou. Naša podrška organizaciji ovog stručnog skupa je izraz naše odgovornosti koju imamo prema celom sektoru i struci.

Kao jedna od ključnih nacionalnih firmi u okviru sistema energetske bezbezdnosti zemlje RB „Kolubara” sa velikom odgovornošću očekuje početak najvećeg investicionog ciklusa u svojoj novijoj istoriji. Zaposleni i menadžment RB „Kolubara” spremno dočekuje nastupajuće razvojne projekte.

Ostajemo posveceni struci i rudarskoj industriji koja će posle niza godina propadanja sa novim razvojim planom podići ne samo celu srpsku mašinsku industriju već i direktno uticati na stabilnost termosektora i energetske bezbednosti cele zemlje. Na ovaj način uticaćemo na podizanje ekonomije, zapošljavanje i standard gradjana. To je deo politike razvoja koju smo u RB „Kolubara” pokrenuli i na kome ćemo istrajati.