Milorad Grčić, direktor Rudarskog basena „Kolubara” i Miodrag Ranković, predsednik Sindikalne organizacije „Kolubara” potpisali su danas, kolektivni ugovor, u Direkciji RB „Kolubara” u Lazarevcu. Potpisivanju ugovora prisustvovali su i Milan Đorđević, predsednik Sindikata radnika „Elektroprivrede Srbije” i Mile Jeremić, pomoćnik direktora „Kolubare” za ljudske resurse.
Direktor Grčić ovom prilikom naglasio je da je potpisivanje kolektivnog ugovora izuzetno značajno za ostvarivanje prava zaposlenih i da smatra da je ugovor urađen kvalitetno i da je neophodno poštovati ga, a po potrebi i unapređivati.
Miodrag Ranković izrazio je zadovoljstvo zbog potpisivanja ugovora koji uređuje prava i obaveze radnika, odnosno produženja prethodnog. Prema njegovim rečima, prethodni kolektivni ugovor je čak unapređen u nekim članovima, a očekuje da ga u naredne tri godine obe strane poštuju.
Kolektivni ugovor u „Kolubari” je prvi koji je potpisan, a tokom narednih dana biće potpisivani i ugovori u drugim privrednim društvima EPS-a, rekao je Milan Đorđević i naglasio da je cilj sindikata da se u predstojećem periodu intenziviraju aktivosti na izradi jedinstvenog kolektivnog ugovora na nivou celog EPS-a.