Danas se, u Direkciji Rudarskog basena „Kolubara” u Lazarevcu, predstavnicima medija obratio Milorad Grčić, direktor RB „Kolubara”, povodom pitanja koja su proistekla iz izjave potpredsednika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Prilikom gostovanja u sinoćnoj emisiji „Upitnik” na RTS-u, Aleksandar Vučić je izjavio da je Radosavu Savatijeviću, zvanom Kene, na ime eksproprijacije kuće u Vreocima isplaćeno više od 1,2 miliona evra naknade, iako objekat uopšte nije predviđen za iseljenje.

Direktor Grčić je potvrdio saznanja potpredsednika Vlade Srbije o postupku eksproprijacije kuće, odnosno nekretnina u vlasništvu Radosava Savatijevića u Vreocima.

U svom izlaganju istakao je da je prilikom unutrašnje kontrole, koja se intenzivno sprovodi od trenutka njegovog imenovanja, između mnogih nepravilnosti, otkrivena i ova. Pomenute nekretnine se nalaze 900 metara od druge granice prioriteta širenja fronta rudarskih radova. „Kolubara” je sa svoje strane preduzela sve mere koje su u njenoj nadležnosti i dokumentaciju predala Birou za borbu protiv korupcije.

Prema rečima direktora Grčića, proces eksproprijacije u Vreocima biće nastavljen prema dinamici širenja površinskih kopova, a u 2013. godini, investicionim planom je za potrebe eksproprijacije predviđeno 3,1 milijarda dinara što nije dovoljno za aktivnosti koje su planirane.