U Direkciji Rudarskog basena „Kolubara”, u Lazarevcu, danas je održan sastanak direktora komercijalnih poslova i upravljanja i kontrole nabavki na nivou JP „Elektroprivreda Srbije”.
Predstavnike ovog sektora iz svih privrednih društava i centrale EPS-a, u ime domaćina pozdravio je Milorad Grčić, direktor RB „Kolubara”, najvećeg privrednog društva srpske elektroprivrede. Ispred „Kolubare” sasatanku je prisustvovao Igor Smiljković, pomoćnik direktora za komercijalne poslove.
U obraćanju medijima, Mladjan Malešević, direktor Direkcije za upravljanje i kontrolu nabavki na nivou EPS-a, istakao je da je da je sastanak održan sa ciljem da se izvrši optimizacija i racionalizacija kompletnih nabavki na nivou EPS-a i svih 12 privrednih društava.
– Namera je da se izvrši optimizacija, racionalizacija sprovodjenja i objedinjavanje sredstava kako bismo obezbedili efikasnije sprovođenje javnih nabavki. „Kolubara” se izdvaja po svom obimu, proizvodnja od 30 miliona tona uglja godišnje je za respekt i neophodno je posebnu pažnju posvetiti potrebama „Kolubare”.  U poslednjem kvartalu 2012. godine  u „Kolubari” su već sprovođene nabavke po novim merama i obezbedjene su velike uštede – naglasio je Malešević i najavio kontinuitet održavanja ovakvih sastanaka sa ciljem da se predstavnici komercijalnih poslova svih privrednih društava upoznaju sa kompletnim procesom rada u EPS-u, od otkopavanja uglja do potrošnje električne energije, kako bi bolje razumeli potrebe drugih privrednih društava.