U direkciji Rudarskog basena „Kolubara” potpisan je pravni dokument između direktora istoimenog privrednog društva Milorada Grčića i predsednika opštine Lajkovac Živorada Bojčića, kojim se rešava sudbina preduzeća „Mali Borak” koje je bilo u stečaju. Zahvaljujući razumevanju Rudarskog basena „Kolubara” zaposleni ove firme neće ostati bez posla, s obzirom da će se 54 radnika rasporediti da rade u sistemu RB „Kolubara” i „Kolubara-Uslugama”.

Po rečima direktora RB „Kolubara” Milorada Grčića, na ovaj način je obezbeđena egzistencija bivših radnika „Malog Borka”, koji će biti raspoređeni na radna mesta u skladu sa svojim kvalifikacijama. S druge strane, time će se omogućiti i rešavanje spornih imovinsko-pravnih odnosa eksploatacije uglja na kopu „Tamnava-Zapadno polje”, koje se nalazi na području opštine Lajkovac. Posle potpisivanja ugovora direktor RB „Kolubara” Milorad Grčić i predsednik opštine Lajkovac čestitali su Novu godinu zaposlenima i svojim sugrađanima.

Činu potpisivanja ovog važnog dokumenta prisustvovali su i predsednik Skupštine opštine Ub Darko Glišić, kao i predstavnici medija iz Lazarevca, Lajkovca, Uba, Obrenovca i Valjeva.