U Toplani ogranka „Prerada”, Milorad Grčić, v.d. direktora RB „Kolubara”  i Dragan Alimpijević, predsednik Gradske opštine Lazarevac, danas su svečano pustili u rad toplotnu predajnu stanicu za grejanje Lazarevca.

Četiri meseca rada na kapitalnoj  rekonstrukciji stanice i istovremenoj revitalizaciji kotla koji je takođe danas pušten u rad, obezbediće sigurnije snabdevanje građana toplotnom energijom. Protok energije za Lazarevac povećan je sa dosadašnjih 850 na 1.000 metara kubnih na čas.

Ovom prilikom, Milorad Grčić izrazio je zadovoljstvo što je sistem grejanja modernizovan i dodao:
-U ovaj posao  „Kolubara”  je uložila preko 200 miliona dinara. Ukoliko nam vremenski uslovi dozvole, uskoro ćemo krenuti i u revitalizaciju drugog kotla, jer nam je cilj da Lazarevčani ni ove, ni sledeće godine ne osete zimu i žive udobno kao i do sada.

Pored rukovodstva RB „Kolubara”, „Prerade” i lokalne samouprave, današnjem događaju u Vreocima prisustvovali su i predstavnici JP „Toplifikacija”.

U ovom trenutku, iz vreočke Toplane u Lazarevac se isporučuje 60,2 stepena toplotne energije, snage 18,4 MW, što je sasvim zadovoljavajuće u odnosu na spoljnu temperaturu vazduha.