Nakon opština Lazarevac i Ub, v.d. direktora Rudarskog basena „Kolubara“, Milorad Grčić, posetio je danas opštinu Lajkovac gde se u gradskoj kući sastao sa predsednikom opštine Živoradom Bojičićem.

Ovom prilikom razmatrana je saradnja u devet različitih oblasti i realizacija dogovora između „Kolubare“ i opštine Lajkovac čime je otvorena nova stranica u odnosima.

V.d. direktora „Kolubare“ Milorad Grčić, se zahvalio domaćinima iz sve tri opštine na toplom i srdačnom dočeku i trasiranom putu za dalju saradnju.

-Važno je da proizvodnja u „Kolubari“ bude nastavljena i osigurana u narednim godinama, što će dati šansu stručnim ljudima koji žive u ovim opštinama, zaposleni su u „Kolubari“ i doživljavaju je kao svoju kuću- rekao je Grčić.

Obraćajući se novinarima, on je, takodje, istakao važnost podrške lokalnih samouprava i državnog vrha u ciljevima vezanim za podizanje proizvodnje i razvoj RB „Kolubara“.

Inače, Živorad Bojičić, predsednik opštine Lajkovac, rekao je da je ovakva poseta poslednji put obavljena pre 13 godina, naglasivši važnost opstanka i razvoja „Kolubare“ i njenih izdvojenih preduzeća.