U radnoj poseti Skupštini opštine Ub bio je v. d. direktora RB „Kolubara” Milorad Grčić koji se u razgovoru sa Darkom Glišićem, predsednikom opštine, upoznao sa aktuelnim pitanjima razvoja opštine na čijoj se teritoriji, pored lazarevačke i lajkovačke, eksploatiše ugalj za potrebe ovog privrednog društva.
Obraćajući se svojim domaćinima, u prvoj radnoj poseti nakon njegovog imenovanja za čelnog rukovodioca RB „Kolubara” Grčić je rekao da je ovaj rudarski gigant važan ne samo za opštine na čijim se teritorijama eksploatiše lignit, već i za svaku opštinu u Srbiji, s obzirom na energetski značaj ove firme za razvoj rudarstva i energetike.
Međutim, odgovornost RB „Kolubara” prema opštinama u kojima se eksploatiše ugalj je znatno veća, posebno prema Ubu, čija je životna sredina ugrožena zbog širenja površinskih kopova. Zato je, po rečima Grčića, opravdan zahtev da se ima razumevanja za ovu opštinu kada je u pitanju zapošljavanje i pomaganje u izgradnji infrastrukture.
Predsednik opštine Ub Darko Glišić je izrazio zadovoljstvo za dosadašnje napore RB „Kolubara” da se određeni problemi uspešno rešavaju, kao što je bilo nedavno prilikom potpisivanja ugovora o vodosnabdevanju.
Prilikom posete opštini Ub održana je konferencija za novinare na kojoj su se novinarima obratili Milorad Grčić i Darko Glišić.