Povodom 6. avgusta, Dana rudara, Rudarski basen „Kolubara” posetila je Zorana Mihajlović, ministar energetike i zaštite životne sredine Republike Srbije.

U upravnoj zgradi Polja „D”, najvećeg ugljenokopa RB „Kolubara”, ministarka i njeni saradnici razgovarali su sa predstavnicima menadžmenta „Elektroprivrede Srbije” i RB „Kolubara”, sindikata EPS-a i „Kolubare”, proizvodnih pogona rudarskog basena, kao i  predstavnicima Lazarevca, Lajkovca i Uba, lokalnih samouprava na kojima se vrši eksploatacija lignita u „Kolubari”.

Nakon sastanka na kome se govorilo o investicijama i planovima za ulaganje u „Kolubaru”, aktuelnoj elektro-energetskoj situaciji i realizaciji projekta preseljenja naseljenog mesta Vreoci, Zorana Mihajlović je u obraćanju novinarima rekla:

- Interes resornog ministarstva je da se napravi plan prioriteta investiranja, da tačno znamo u šta investiramo, da EPS i „Kolubara” ne treba da budu tu samo kada je teško, kada dođe zimska sezona i kada nas izvlače iz energetske krize, nego da se strateški, srednjoročno i dugoročno, jasno definišu prioriteti ulaganja u srpskoj energetici, što je prvi zadatak ovog ministarstva.

Nebojša Ćeran, direktor RB „Kolubara” istakao je da su predstavnici menadžmenta i proizvodnih pogona informisali ministarku o aktuelnoj proizvodnoj situaciji, odnosno realizaciji 101 odsto plana proizvodnje uglja na kopovima „Kolubare”, uprkos svim problemima i izazovima koji su u prethodnom periodu pratili rad zaposlenih u najvećem proizvođaču lignita u Srbiji.

Zorana Mihajlović i Nebojša Ćeran čestitali su Dan rudara svim zaposlenima u „Kolubari” i drugim rudnicima, koji su i danas na ekstremno visokim temperaturama radili i ostvarivali neophodnu proizvodnju.