Praznik Sveti Prokopije, zaštitnik rudara, 21. jula svečano je obeležen u Rudarskom basenu „Kolubara”.
Domaćin slave je bila Sindikalna organizacija „Površinskih kopova”. Svečanosti su prisustvovali Predsednik Sindikata  EPS-a Milan Đorđević, predstavnici sindikata „Kolubare”, direktor za investicije u proizvodnji „Elektroprivrede Srbije” Slobodan Mitrović, kao i direktor  Rudarskog basena „Kolubara” Nebojša Ćeran uz rukovodstvo. 
Lomljenje slavskog kolača obavljeno je u crkvi posvećenoj Pokrovu Presvete Bogorodice u Baroševcu, nakon čega je u Rudovcima položen venac na spomen-ploču rudarima štrajkačima iz 1939. godine.
Direktor RB „Kolubara” Nebojša Ćeran čestitao je slavu svim rudarima i zaposlenima u sistemu „Kolubare”. Obraćajući se okupljenima rekao je:
– „Kolubara” ima priliku da i u narednim godinama nesmetano nastavi  da Srbiji isporučuje velike količine uglja koje našoj zemlji obezbeđuju energetsku stabilnost, a svojim zaposlenima normalnu egzistenciju i stabilnu budućnost.
Ovom prilikom, on je uputio apel svim radnicima, a pre svega ljudima u neposrednoj proizvodnji, da brinu o svom zdravlju i zdravlju na radu.
Povodom rudarske slave, isplaćene su jubilarne nagrade za deset, dvadeset i trideset godina rada u „Kolubari”.
Istoga dana kada je proslavljan Sveti Prokopije, sa površinskih kopova RB „Kolubare”, TE „Nikola Tesla”, industriji i širokoj potrošnji isporučeno je oko 90.000 tona uglja.