Regionalna nagrada “EKO biznis partner 2012” za oblast ekologije i zaštite životne sredine dodeljena je Rudarskom basenu “Kolubara” , kao kompaniji koja je u svom poslovanju pokazala izuzetnu ekološku svest i brigu o zaštiti životne sredine.
Na tradicionalnoj svečanoj ceremoniji dodele “Regionalne nagrade Biznis partner 2012", održanoj 14. juna u hotelu “Continental” u Beogradu, u ime radnika RB “Kolubara” nagradu je primila Vukica Popadić, rukovodilac Sektora za zaštitu i unapređenje životne sredine „Kolubare“, a svečanosti je prisustvovao i Nebojša Ćeran, direktor kompanije.
Poslovnu izuzetnost RB “Kolubara” prepoznali su i ocenili poslovni partneri, a istaknuto je da je “Kolubara” ostvarila dobre pozitivne rezultate, poštovala visok stepen profesionalanosti i etičnosti, uvažavala poslovne partnere, klijente i vodila računa o širim društvenim interesima, lokalnoj zajednici i ekološkim imperativima okruženja doprinoseći boljem kvalitetu života i zdravijoj životnoj sredini.
Godišnja nagrada “Biznis partner” ustanovljena je pre 18 godina u želji da se afirmišu sve najbolje kompanije i institucije. Pod sloganom "U biznisu, kao i u životu najvažniji je partner", kompanija “Mass Media International” organizuje izbor i dodelu ovih prestižnih nagrada.
Priznanje “Biznis Partner 2012” dodeljuje se najboljim kompanijama iz različitih delatnosti koje su registrovane na teritoriji Republike Srbije, kao i po jednoj najboljoj kompaniji iz svake od zemalja regiona (Slovenija, Mađarska, Rumunija, Moldavija, Hrvatska, BiH, Crna Gora, Albanija, Makedonija, Bugarska, Grčka, Kipar).