Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, posetio je, 24. Aprila, Rudarski basen „Kolubara“, vodeći proizvođač uglja u Srbiji. Na površinskom kopu Polje „D“ susreo se sa Nebojšom Ćeranom, direktorom RB „Kolubara“, Dejanom Milijanovićem, direktorom ovog kopa i radnicima, gde se upoznao sa aktuelnim pitanjima rudnika iz čijeg uglja se proizvodi polovina struje u Srbiji.
Đilas je na kopu razgovarao sa posadom rotornog bagera „G-7“ koji otkopava ugalj na BTU sistemu Polja „D“. Tokom razgovora gradonačelnik Beograda Dragan Đilas je odao priznanje rudarima za rezultate koje ostvaruju, naglasivši da su, tokom zime, po ko zna koji put dokazali da za njih nema nepremostivih teškoća i bili siguran oslonac „Elektroprivrede Srbije“ i proizvodnje električne energije u Srbiji.
Tom prilikom Đilas je rekao:
-Zbog onoga što ste ove, kao i minulih godina, učinili za Beograd i Srbiju ja sam vam duboko zahvalan. Zadivljen sam činjenicom da u sistemu kome vi pripadate rade hiljade ljudi i da sve funkcioniše bez većih poteškoća.
Domaćini su Dragana Đilasa upoznali i sa novim investicijama u RB „Kolubara“. Još jednom je potencirano i pitanje problema vezanih za pravovremenu eksproprijaciju zemljišta, uz konstataciju da se u ovom poslu i dalje zaostaje, uprkos činjenici da će problem preseljenja Vreoca konačno biti rešen.