Direktor RB „Kolubara“ Nebojša Ćeran, sa svojim saradnicima, 23. aprila, bio je u radnoj poseti „Kolubara-Ugostiteljstvu“ u Vreocima. Povod za ovu posetu bio je potpisivanje ugovora o otpisu 75 miliona dinara duga „Ugostiteljstva“ prema RB „Kolubarа“.
Obraćajući se prisutnima direktor RB „Kolubara“ Nebojša Ćeran je rekao:
-Ovo je praktično novi početak ili dobar temelj za oporavak firme. Stanje obaveza „Kolubara-Ugostiteljstva“ je bilo takvo da je bio doveden u pitanje opstanak firme jer su obaveze u jednom trenutku bile oko 200 miliona dinara. Dobro je što smo našli uporište u programu za ekonomsko-finansijsku konsolidaciju da možemo da pomognemo. Trebalo da je prođe gotovo godinu dana da program odobre sva nadležna ministarstva tako da je i Vlada otpisala dobar deo poreza. Ovo je novi život „Ugostiteljstva“, 530 ljudi na ovaj način ima budućnost,  a na vama je da ne dozvolite da se ovako nešto ponovi.
Jelena Vidaković, direktor „Kolubara-Ugostiteljstva“  je izrazila  veliko zadovoljstvo što je  uspešno završen program ekonomsko-finansijske konsolidacije ovog privrednog društvu za čiju realizaciju duguju veliku zahvalnost predstavnicima rudarskog basena.
„Ugostiteljstvo“ je od 2003. godine izdvojeno iz sastava RB  „Kolubara“, a 2011. godine susrelo se sa vrlo teškom ekonomskom situacijom. Vlada Republike Srbije nedavno je usvojila program ekonomsko-finansijske konsolidacije ovog preduzeća koji podrazumeva da RB „Kolubara“ otpiše 75 miliona dinara duga „Kolubara-Ugostiteljstvu“ iz prethodnih godina a da Vlada Srbije otpiše 38 miliona dinara poreza koji su reprogramirani iz perioda 2000. godine.