Direktor Rudarskog basena „Kolubara” Nebojša Ćeran, posetio je sa rukovodstvom „Kolubara-Metala” Profitni centar „Elmont” u Lajkovcu. Povod za ovu posetu bila je izgradnja hale za peskarenje, odnosno za antikorozivnu zaštitu, ukupne vrednosti 80 miliona dinara. Zahvaljujući inicijativi Fond za zaštitu životne sredine Srbije će učestvovati u ovom projektu sa 55 miliona dinara.
Nakon obilaska hale direktora Ćerana sa saradnicima i direktorom „Kolubara-Metala” Savom Kovačevim, održan je radni sastanak sa kolegijumom „Elmonta”. Sa poslovanjem i razvojnim programima ovog profitnog centra rukovodstvo „Kolubare” upoznao je Goran Savić, izvršni direktor „Elmonta”. On je naglasio da u ukupnom prihodu „Metala” ovaj profitni centar učestvuje sa deset procenata. U periodu od 2006. do 2011. godine „Elmont” je povećao svoj prihod 2,5 puta, odnosno u 2006. godini ostvario je 250 miliona dinara, a u 2011. godini 600 miliona dinara. Ovaj izuzetan rezultat je postignut uz smanjenje broja zaposlenih za 15 odsto.
Nebojša Ćeran, direktor RB „Kolubara” je istakao da „Kolubara-Metal”, a posebno „Elmont” kao deo njegovog sistema, mora iskoristiti svoju šansu ka osvajanju tržišta, imajući u vidu mišljenje Ministarstva finansija Republike Srbije o saradnji sa EPS-om, kao i sve ono što nudi program racionalizacije „Metala”.
Direktor RB „Kolubara” je posebno naglasio da „Metal” dobijanjem poslova od „Krupa” prvi put radi elektro opremu za bagere i da taj posao treba da razvija kako bi stekao reference i za buduće poslove. Perspektive „Elmonta” je da poveća saradnju sa distributivnim organizacijama u saradnji sa „Simensom” koji će uskoro otvoriti svoj edukativni centar u Lazarevcu.