Direktor Rudarskog basena „Kolubara“ Nebojša Ćeran dobitnik je priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“ kao najbolji privrednik u Srbiji za 2011. godinu.

Nagrade su dodeljene danas u zdanju Matice srpske u Novom Sadu, a pored Nebojše Ćerana, direktora RB „Kolubara“, priznanja su pripala i kompaniji „Putevi Užice“ za najbolju kompaniju, preduzeću „Fiat automobili Srbije“ u oblasti strateškog menadžmenta, Aleksandru Konuzinu, ambasadoru Rusije u Srbiji kao i Volframu Masu, ambasadoru Nemačke i drugim istaknutim pojedincima i kompanijama.

U ime nagradjenih obratio se Nebojša Ćeran, direktor RB „Kolubara“, koji je istakao da priznanje za najboljeg privrednika smatra nagradom za 10.000 radnika Rudarskog basena „Kolubara“, 3.000 radnika „Kolubara-Metala“ i sve zaposlene u „Elektroprivredi Srbije“.

Priznanja dodeljuju firma „Media Invent“, Fakultet tehničkih nauka Novi Sad i Privredna komora Vojvodine. Izbor najuspešnijih sprovodi se u okviru projekta „Put ka vrhu“. Nagrada „Kapetan Miša Anastasijević“ dodeljuje se najboljim stvaraocima iz oblasti privrednog i društvenog života Srbije, u 23 kategorije, istaknutim privrednicima, brendovima i pojedincima.

Posle završene svečanosti direktor Ćeran razgovarao je sa ambasadorima Rusije i Nemačke u Srbiji i Bojanom Pajtićem, predsednikom Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine.