PripravniciU poslovodstvu Rudarskog basena „Kolubara”, 2. aprila, upriličen je svečani prijem 30 pripravnika izabranih na javnom konkursu „Elektroprivrede Srbije” pod sloganom „110 najboljih”, koji su ovom prilikom potpisali ugovore o radu na određeno vreme.
Mladim akademcima, ispred RB „Kolubara”, dobrodošlicu su poželeli Nebojša Ćeran, direktor rudarskog basena i Mile Jeremić, pomoćnik direktora za organizaciona pitanja i ljudske resurse.
Nove kadrove direktor Ćeran je upoznao sa prednostima i manama ovog kolektiva i naglasio da se u pogonima EPS-a i „Kolubare” može naučiti dosta o poslu, kao i da se pojedinci mogu osetiti delom stabilnog kolektiva koji traje decenijama.
U okviru javnog konkursa „Elektroprivrede Srbije” izabrano je 110 najboljih koji zasnivaju radni odnos na određeno vreme. Od početka aprila „Kolubara” je bogatija za 30 visokoobrazovanih kadrova rudarske, mašinske, elektrotehničke, građevinske, pravne i ekonomske struke.                               
Za 30 radnih mesta u „Kolubari” primljena je 3.541 molba, od 50 do preko 300 prijava za jedno radno mesto. Broj prijava po radnom mestu veći je od broja kandidata, jer su većinom konkurisali na više radnih mesta.