Na 42. sednici Skupštine RB „Kolubara”, održanoj 30. januara u Lazarevcu, skupština je dala saglasnost na odluku o isplati sredstava za poboljšanje materijalnog statusa zaposlenih u „Kolubara-Metalu”, kao i odluku o usvajanju Plana poslovanja ovog preduzeća za 2012. godinu. Takođe su usvojene i odluke o izmenama i dopunama cenovnika proizvoda i usluga „Metala”, a sve u cilju pomoći „Elektroprivrede Srbije” i RB „Kolubara” procesu konsolidacije „Metala”.

Na ovoj sednici doneta je odluka o prihvatanju izveštaja Centralne popisne komisije o godišnjem popisu u RB „Kolubara” zaključno sa krajem 2011. godine. Ovaj obiman i detaljan posao ima za cilj poboljšanje kvaliteta rada, smanjenje zaliha u magacinima.

Privredno društvo Rudarski basen „Kolubara” još jednom je dokazao visok stepen društveno odgovornog poslovanja, jer kao što je poznato, „Kolubara” je uvek tu da pomogne onda kada je pomoć najpotrebnija. Na jug Srbije za pomoć u ugroženim područjima, gde je zbog obilnih snežnih padavina i jakih mrazeva na snazi vanredno stanje interventno je poslato tri mašine. Upućena su dva ULT-a i jedan buldožer, vozila „Pomoćne mehanizacije” RB „Kolubara”, koja su već neko vreme na terenu.