U RB „Kolubara” na svim površinskim kopovima uglja, uprkos prvom ledenom talasu i snežnim nanosima, proizvodnja uglja se odvija nesmetano, zahvaljujući velikom angažovanju zaposlenih i pomoćne mehanizacije „kopova”.

Transport lignita industrijskom železnicom do TE „Nikola Tesla” u Obrenovcu, gde se proizvodi više od 50% električne energije u Srbiji, odvija se bez zastoja.

Zimska služba „Pomoćne mehanizacije” Rudarskog basena „Kolubara”, dočekala je spremno prvi nalet snega. Oko 14 časova, sva raspoloživa mehanizacija počela je raščišćavanje snega i posipanje puteva.

Po rečima glavnog poslovođe Zimske službe Radovana Mitrovića, svi prilazni putevi površinskim kopovima „Kolubare”, kao i sve saobraćajnice na teritoriji lazarevačke opštine su prohodni. Radnički autobusi su na vreme stigli u prvu smenu. Ukoliko sneg nastavi da pada ovim intenzitetom i narednih dana, ne očekuju se veći problemi. Radnici Zimske službe danonoćno rade na terenu, a angažovane mašine su pouzdane i spremne za čišćenje većih snežnih smetova.