U skladu sa svojom misijom društvene odgovornosti Rudarski basen „Kolubara” poklanja 2.000 novogodišnjih paketića socijalno ugroženoj deci, nacionalnim manjinama, mališanima sa invaliditetom, deci ratnih vojnih invalida, kao i najmlađima čiji su roditelji članovi brojnih udruženja i organizacija. Poklon-paketi, vredni preko sedam miliona dinara, sadrže edukativne igračke, knjige i slatkiše.

Predstavnici udruženja i organizacija iz cele Srbije preuzimaju paketiće, koje će dalje sami deliti svojim članovima.

Među 40-ak podnosilaca molbi koji dobijaju pakete su udruženja Roma, ratnih vojnih invalida iz Beograda i Novog Sada, obolelih od multiple skleroze, lazarevačko Udruženje osoba sa invaliditetom „Hipokrat”, Sindikalna organizacija Specijalne bolnice za endemsku nefropatiju u Lazarevcu...

Prema najavi stručnog saradnika za odnose sa javnošću „Kolubare” Predraga Videnovića, ako ostane nepodeljenih paketića, oni će biti poklonjeni deci iz ustanova koje nisu poslale molbe, poput Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici ili Sigurne kuće u Beogradu.

Ovom tradicionalnom novogodišnjom akcijom „Kolubara” je još jednom potvrdila da je društveno odgovorna komapanija čija briga o zajednici prevazilazi lokalni nivo.