Za prvih šest meseci u Rudarskom basenu „Kolubara”, najvećem proizvođaču lignita u Srbiji, planovi proizvodnje uglja i otkopavanja otkrivke su ispunjeni i značajno prebačeni, a u ovom periodu, ostvaren je i pozitivan finansijski rezultat poslovanja privrednog društva, konstanovano je na 36. sednici Skupštine RB „Kolubara”, održanoj 14. septembra u Lazarevcu.
Na četiri površinska kopa RB „Kolubara”, za šest meseci, ostvarena je prekoplanska proizvodnja uglja i otkrivke.  Proizvedeno je oko 14 miliona tona uglja, čime je plan prebačen za 9,5 odsto. U istom periodu otkopano je i odloženo oko 37 miliona kubnih metara otkrivke (sa otkopanom međuslojnom jalovinom), što je 12 odsto iznad bilansa.  Finansijski rezultat za period januar-jun je pozitivan  i iskazana je dobit u poslovanju u iznosu od oko 290 miliona dinara.
Sednicom Skupštine RB „Kolubara” je predsedavao Slobodan Mitrović, ovlašćeni predstavnik „Elektroprivrede Srbije” kao osnivača. U raspravi su učestvovali Nebojša Ćeran, direktor Rudarskog basena, Milan Đorđević, predsednik Sindikalne organizacije EPS-a, i predstavnici menadžmenta i ogranaka RB „Kolubara”. Na sednici Skupštine razmatrano je i doneto više značajnih odluka u domenu poslovanja privrednog društva.