U poslovodstvu Rudarskog basena „Kolubara” u Lazarevcu, 17. avgusta, obavljeno je svečano potpisivanje ugovora o donaciji sredstava RB „Kolubara” za izgradnju nove vatrogasne stanice u Lazarevcu. Ugovor su potpisali Nebojša Ćeran, direktor „Kolubare” i Željka Kovačević, pomoćnik načelnika Uprave za zajedničke poslove Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i Boban Stevanović, pomoćnik načelnika Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije, Bojan Glamočlija, Sanja Vuksanović-Žugić, načelnik Uprave za vanredne situacije Beograda, Mile Jovičić, komandir Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd i Zoran Marković, komandir VSJ Lazarevac i Branko Borić, predsednik Gradske opštine Lazarevac.

Prema rečima Nebojše Ćerana, potpisivanje ugovora o donaciji je prvi korak učešća rudarskog basena, koji će u skladu sa mogućnostima participirati u finansiranju do završetka izgradnje objekta koji će podići nivo sigurnosti u pogledu zaštite od požara.

Ideja je potekla prošle godine u razgovorima nadležnih Sektora za vanredne situacije, opštine Lazarevac, „Kolubare”, „Metala”, „Građevinara” i drugih privrednih subjekata da postoji potreba i dobra volja da se u Lazarevcu izgradi novi obejkat vatrogasnog doma.

Predstavnici ministarstva, sektora i vatrogasnih jedinica zahvalili su na donaciji i istakli da Kolubara” treba da bude primer drugim privrednim subjektima da zajedničkim snagama uprkos teškom vremenu mogu biti urađene značajne i korisne stvari.

Branko Borić je istakao da lazarevački vatrogasci, uprkos lošim uslovima u kojima rade izuzetno kvalitetno obvaljaju poslove i da je izgradnja novog vatrogasnog doma izuzetno važna. Kako je ovom prilikom rekao, očekuje se da do kraja tekuće godine biti završeni grubi građevisnki radovi, a planira se da se tokom naredne godine objekat stavi u funkciju.