U prostoru za konferencije za štampu nove sportske hale u Lazarevcu, na Petrovdan, svečano je potpisan ugovor o donatorstvu Rudarskog basena „Kolubara“ lazarevačkom sportu, uz prisustvo predstavnika klubova i medija. Svoje potpise na dokument koji će itekako olakšati funkcionisanje i razvoj sporta na teritoriji lazarevačke opštine u narednom periodu stavili su Nebojša Ćeran, direktor Rudarskog basena, i Ivan Kušić, direktor Sportskog društva „Kolubara“.  Svečani trenutak ispraćen je aplauzom, a rukovanje je moralo da se ponovi kako bi svi mediji to mogli da zabeleže.

Prvi čovek Rudarskog basena u kraćem izlaganju istakao je da ovo privredno društvo čak polovinu odobrenih (od strane Vlade Srbije) donatorskih sredstava izdvaja sa sport.

-Mehanizam raspodele sredstava je u potpunosti na sportskom društvu. Naša je želja, kao donatora, da se sredstva usmere ka masovnom sportu i mlađim kategorijama sportista. Nećemo odlučivati, ali moramo pomalo kontrolisati, pre svega kroz analizu izveštaja o utrošku sredstava. Nismo za to da se troši za transfere vrhunskih igrača,  ili nešto slično – naglasio je Ćeran.

Moderator ovog svečanog skupa, portparol Rudarskog basena Predrag Videnović, iskoristio je priliku da čestita Fudbalskom klubu „Kolubara“ opstanak u Prvoj ligi („administrativni jeste, ali vredi“). Prigodne kraće besede Marka Smiljanića, predsednika fudbalskog, i Divne Marković, predsednika rukometnog kluba, potvrdile su da je opredeljenje lazarevačkog sporta prema sopstvenom kadru konačno.

- Kao društveno odgovorna firma, „Kolubara“ će maksimalno pomoći ukoliko se sa ovih prostora „iznedri“ vrhunski sportski tim ili pojedinac – poruka je rukovodstva lazarevačkog privrednog giganta.