Termoelektrana „Nikola Tesla A" u Obrenovcu je, 16. februara 2011. godine, proizvela i elektroenergetskom sistemu Srbije isporučila rekordnih 37.099.000 kilovat-sati električne energije. To je najveća ikada ostvarena dnevna proizvodnja ove termoelektrane. Pre četiri dana ostvaren je dnevni rekord od 36.653.000 kilovat-sati, a onda je i taj rekord premašen.
Ove izuzetne rezultate u proizvodnji električne energije pratile su rekordne proizvodnje uglja na kopovima RB „Kolubara" i izuzetan dovoz uglja sa kopova do obrenovačkih elektrana. Juče su, kad je oboren rekord, čak 62 kompozicije ŽT TENT dovezle iz Kolubare gotovo 96.000 tona uglja, što je najveći dnevni dovoz u poslednjih osam godina.
Takva proizvodnja u obrenovačkim elektranama ne bi bila moguća da je nisu pratili rudari „Kolubare". Prosečna dnevna proizvodnja uglja u RB „Kolubara" u poslednjih šest dana bila je gotovo 104.000 tona. Za gotovo 60 godina otkako je u ovom rudniku počela površinska eksploatacija uglja, među šest najvećih dnevnih proizvodnji uglja čak tri su ostvarene ovih dana, tačnije 12, 15. i 16. februara, kada se u jednom danu proizvodilo od 109 do 110 hiljada tona uglja.
Potrošnja električne energije u Srbiji ovih dana premašuje 140 miliona kilovat-sati, ali je snabdevanje stabilno zahvaljujući odličnom radu EPS-ovih kapaciteta i ugovorenom uvozu. U narednom periodu, sa zahlađenjem, očekuje se dalji rast potrošnje.