Na 29. sednici Skupštine „Kolubare”, poslednjoj u 2010. godini, održanoj 29. decembra, u poslovodstvu u Lazarevcu doneta je odluka o davanju saglasnosti na zaključenje ugovora o izmirenju duga sa Asocijacijom slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) u iznosu od oko 15 miliona dinara.
Skupština je dala saglasnost na odluke o usvajanju Izveštaja o poslovanju „Kolubara-Metala” za period januar-septembar 2010. godine i o usvajanju Programa poslovanja „Metala” za 2011. godinu.
Donete su odluka o donaciji oko hiljadu metara ogrevnog drveta za pomoć porodicama poginulih i umrlih radnika „Kolubare” i odluke o donaciji uglja za Loznicu i Radnički sindikat „Prerada”, za pomoć porodicama poginulih i umrlih radnika. Takođe je dogovoreno da se obezbede novogodišnji paketici za decu u organizacijama koje nisu imale sredstva za ove namene, a reč je o školskim i crkvenim organizacijama.
Dogovoreno je da se odobri reprogramiranje duga „Kolubara-Metala” prema Rudarskom basenu „Kolubara”, pod sličnim uslovima reprogramiranja duga „Kolubare” prema „Elektroprivredi Srbije”.