Sertifikat, kojim Bureau Veritas Certification potvrđuje da RB "Kolubara" ispunjava zahteve koji se odnose na bezbednost i zaštitu na radu definisane standardom OHSAS 18001, svečano je danas uručen direktoru Rudarskog basena Nebojši Ćeranu.
- "Kolubara" je od danas (ako, pored sertifikata dobijenih za ISO 9001, ISO 14001 i OHSAS 18001, računamo i akreditovanu laboratoriju "Prerade") jedino privredno društvo u okviru EPS-a koje ima četiri uvedena standarda, na šta smo veoma ponosni. Taj rezultat ostvarili smo za samo tri godine - istakao je Dejan Zekić, rukovodilac Sektora za IMS RB "Kolubara".
Čestitajuci zaposlenima koji su radili na uvođenju OHSAS 18001, direktor Nebojša Ćeran rekao je da je pitanje bezbednosti na radu veoma značajno, posebno kada je reč o velikom sistemu kao što je "Kolubara".
- Iako nisam sasvim zadovoljan trenutnom situacijom, smatram da smo dosta napredovali, kao i da je ovaj standard dobar alat i pravo sredstvo za borbu sa problemima u ovoj oblasti. Verujem da ćemo već naredne godine, kada bude vršena prva provera, moći da konstatujemo smanjeni broj povreda na radu, što ce biti i najvažniji efekat dobijanja novog sertifikata - rekao je Ćeran.