Redovni poslovni kolegijum menadžmenta Rudarskog basena „Kolubara” održan je, 22. juna, u poslovodstvu „Kolubare”, u Lazarevcu.
U periodu od početka godine do 21. juna na površinskim kopovima proizvodnja uglja se odvijala se po planu, a ostvaren je prebačaj od 2,3 posto. Na „Tamnava-Zapadnom polju” ostavareno je 108, a na Polju „D”- 104 posto realizacije plana proizvodnje uglja, a odvoz prema termoelektranama u Obrenovcu realizovan je dva odstvo iznad plana. Rezultati na jalovini nešto su slabiji, 97 procenata ispunjenja plana, a uzrok podbačaja je nerešeno pitanje eksproprijacije u zoni kopa „Veliki Crljeni”, gde jedan jalovinski sistem „stoji” od marta.
Po rečima Predraga Videnovića, PR-a „Kolubare”, kada je reč o investicijama za 2010. godinu, u prvom prioritetu sredstava za investicije za „Kolubaru” je predviđeno 11,5 milijardi dinara, što je trećina ukupnih sredstava za investicije u „Elektroprivredi Srbije”, a do sada je od planiranih sredstava za ovu godinu utrošeno preko tri milijarde dinara, a najveći deo je potrošen na eksproprijaciju .
Finansijski izveštaj rudarskog basena za prvih pet meseci godine pokazuje da su prilivi i odlivi finansijskih sredstava „Kolubare” prilično uravnoteženi, a u nekim segmentima i iznad plana. Otplaćene su dve tranše internog duga prema EPS-u u iznosu od 1,7 milijardi dinara, dok je ostatak duga od sedam milijardi reprogramiran za kraj godine.  
Na sastanku su prisutni upoznati sa realizacijom investicionih opravki mehanizacije, aktivnostima poslovne saradnje rudarskog basena i „Kolubara-Metala”, Izveštajem o izradi nove organizacione šeme i sistematzacije radnih mesta, Izveštajem o realizaciji nabavki i ciljevima kvaliteta za tekuću godinu.