Rudarski basen „Kolubara” dobitnik je „Beogradskog pobednika”, tradicionalne godišnje nagrade Privredne komore Beograda za ostvarene rezultate u privređivanju u 2009. godini. Na svečanoj dodeli priznanja održanoj 19. maja, u beogradskom „Sava Centru”, priznanje je primio Nebojša Ćeran, direktor RB „Kolubara”.
Nagradu je uručio Petar Škundrić, ministar rudarstva i energetike Srbije, koji je istakao važnost „Elektroprivrede Srbije” i RB „Kolubara” i naglasio da rudarski basen predstavlja srce srpske energetike, u kome se iskopava uglja za više od polovine proizvodnje električne energije.
Nebojša Ćeran se zahvalio na nagradi u ime deset hiljada radnika „Kolubare” i istakao da nagrada predstavlja i obavezu da u tekućoj i sledećim godinama rudarski gigant bude još bolji i efikasniji.
Pored „Kolubare” priznanjem „Beogradskog pobednika” nagrađeni su: „Milšped”, „Polimark”, „Jugohemija”, „VIP mobilna telefonija”, „Bambi –Banat”, Agencija za kontrolu letenja Srbije i Crne Gore i preduzetnik Sava Petrović.
Dodeljena je nagrada PKB za životno delo Draganu Tomiću, predsedniku kompanije „Simpo”, poslovni čovek 2009. godine je Miodrag Kostić, a poslovna žena Draginja Đurić.
Posebne plakete za lični doprinos i unapređenje poslovanja delatnosti kojoj pripadaju dodeljene su „Galenici”, ansamblu „Kolo” i RTV Studio B.