Predstavnici EPS-a i „Kolubare” juče su u prostorijama Poslovodnog odbora RB „Kolubara” održali sastanak sa svim proizvođačima opreme i učesnicima u projektu izgradnje novog BTO sistema za površinski kop „Tamnava-Zapadno polje”. Bio je to njihov poslednji radni sastanak jer je veliki investicioni poduhvat, vredan 77 miliona evra, stigao do cilja, ali nije u potpunosti završen.
Prema rečima Slobodana Mitrovića, pomoćnika direktora Direkcije za strategiju i investicije u EPS-u sve operacije koje su obavljene u poslednjih mesec dana, od perioda optimizacije do dokaza kapaciteta su sprovedene u procesu redovne proizvodnje.
– Ne možemo reći da na vreme od 39 meseci rada možemo biti ponosni, dugo je trajalo, ali smo dobili najsavremeniju opremu za otkopavanje jalovine u Evropi. U periodu dokaza kapaciteta i probnog rada pokazalo se da je sistem spreman za budućnost i za projektovanu proizvodnju od 12 miliona kubika jalovine godišnje – rekao je Mitrović.
Na sastanku su sumirani rezultati dosadašnjeg rada i definisano kakvi su problemi još prisutni. Izvođači radova su u obavezi da ih u dogovorenom roku otklone.     Direktor RB „Kolubare” Nebojša Ćeran je na kraju sastanka govorio o budućim projektima. Zatim su poslovni partneri posetili Crkvu Svetog Đorđa i  zadužbinu Karađorđevića na Oplencu u Topoli.