Remonti rudarske mehanizacije na površinskom kopu Polje „D“ teku po planu. Nakon što su uspešno završeni remonti „glodara 4“ i  II BTO sistema u redovan godišnji remont ušao je, polovinom aprila, ugljeni - BTS sistem.
Planirano je da remont sistema traje do 10. maja, kada će na njega (umesto popularene „osmice“) biti priključen „glodar 2“.
Razlog za ovu promenu leži u činjenici da je „glodar 8“, koji na ovom sistemu radi više od 23 godine, sa danom zaustavljanja sistema, ušao u takozvani „kapitalni remont“. Bager je već transportovan na novi montažni plac u Zeokama na kojem će, kako je planirano, ostati do polovine avgusta.
Remont popularne „osmice“ potrajaće četiri meseca, a tokom tog perioda na njemu bi trebalo da budu zamenjeni kablovi, kao i svi pohabani i oštećeni elemenati u sistemu „dizanja strele radnog točka“. Biće zamenjeni i ostali oštećeni delovi na bageru i otklonjeni uočeni nedostaci koji su nastali kao posledica višegodišnjeg rada.
Prema nezvaničnim procenama ovaj bager je, radeći više od dve decenije na našem najvećem kopu, do sada otkopao oko 150 miliona tona lignita.