Do 15. marta, između  Rudarskog basena „Kolubara” i meštana Vreoca, zaključeno je 107 ugovora o uslovima preseljenja po Programskim osnovama i Programu preseljenja naseljenog mesta Vreoci i isplaćeno je 88 akontacija u ukupnom iznosu od nešto više od 491,5 miliona dinara. Prema odredbama iz Programskih osnova, po potpisivanju ugovora o uslovima preseljenja, građani Vreoca dobijaju akontaciju od 35 procenata vrednosti grube procene nepokretnosti.
Prema rečima  Predraga Videnovića, PR-a „Kolubare”, na dogovor o potpisivanju ugovora o uslovima preseljenja, do sredine marta, iz „Kolubare” je pozvano 168 vlasnika nepokretnosti iz Vreoca. Pozivu se, do tada, odazvao 151 građanin, odbilo je da dođe šest, a načelni pristanak za zaključivanje ugovora do sada je dalo 133 lica.
Zaposleni Službe za eksproprijaciju RB „Kolubara” počeli su sprovođenje tzv. grubih popisa za one vlasnike nepokretnosti u Vreocima koji to, iz bilo kog razloga, nisu dozvolili prošle godine. Do sada se javilo 20-ak građana i uskoro će imovina svih vlasnika biti popisana, a pozvani su da se jave svi zainteresovani koji se nisu prijavili za grubi popis.